Fractieleden

Gemeenteraadslid Lokalen HW

Marga van Hulst-Sundermeijer

Fractievoorzitter - Raadslid - BurgerBelangen Hoeksche Waard

Marga woont vanaf 1969 in de Hoeksche Waard. Ze is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen die op zichzelf wonen. Afgestudeerd in Microbiologie en arbeidsrecht. Werkt bij Sanquin Bloedvoorziening als Senior Relatiebeheerder en heeft als hobby’s paarden, duiken, quilten en reizen. Kunst, Sport & Cultuur zijn belangrijk voor mij en vormen in de samenleving een belangrijke pijler. Natuur en Milieu worden steeds belangrijker in ons leven nu, maar ook later. De jeugd is onze toekomst, maar moet die zelf ook hebben. 

Daarom zet ik mij graag in om samen met al onze inwoners en in het bijzonder de jeugd deze zaken op orde te krijgen. Zodat ons mooie agrarische eiland geweldig is en blijft om te wonen, recreëren en werken met ruimte voor sport en creativiteiten.

Gemeenteraadslid Lokalen HW

Paulien Rijsdijk-Mudde

Burgerlid  - BurgerBelangen Hoeksche Waard

Paulien woont al sinds 1987 in Strijen. Is getrouwd en heeft twee kinderen. Eerder woonde ze in Rotterdam en Capelle aan de IJssel. Zij is al jaren raadslid. Eerst voor Strijens Belang in Strijen, en nu voor BurgerBelangen in de raad van Hoeksche Waard. Paulien voelt zichzelf een echte volksvertegenwoordiger. Bij de slager en de bakker hoor je de problemen en de zorgen. Juist hiervoor doe ik het om de politiek dichter bij de inwoners te brengen. Mezelf inzetten voor een mooie en veilige Hoeksche Waard.”

pauline.rijsdijk@gemeentehw.nl

Mireille Louwerens-Huys

Burgerlid - BurgerBelangen Hoeksche Waard

Geboren en getogen in Rotterdam leek het wonen in een dorp niet meteen voor Mireille bestemd. Maar sinds ze verhuisde naar Mijnsheerenland met het gezin voelde Mireille zich er thuis. Deze ervaring weerspiegelt het ‘klimaat’ op dit prachtige eiland: in de dorpen/buurtschappen is men verbonden met elkaar, iets wat ik steeds meer miste in de stad. Deze verbondenheid is enorm belangrijk voor de ouderen, de zorg, het onderwijs, het verenigingsleven, ​het woongenot enzovoorts. Als raadslid wil ik me vooral inzetten voor het behoud van ​deze maatschappelijke verbondenheid.”

Nevenactiviteiten

mireille.louwerens@gemeentehw.nl

Gemeenteraadslid Lokalen HW

Hans Nieland

Burgerlid - BurgerBelangen Hoeksche Waard


Hans is in 1958 als Rotterdammer geboren maar heeft al vele jaren als inwoner van de Hoeksche Waard zijn hart aan dit mooie eiland verpand. In het dagelijks leven is hij sociaal raadsman bij de gemeente Rotterdam. Een sociaal raadsman bevordert dat zijn cliënt sociaal-juridisch tot zijn recht komt en maatschappelijk kan functioneren. Hij wijst cliënten de weg in allerlei wetten en regelingen op het gebied van belastingen, wonen, werken enz. In zijn werk staat de burger centraal. Het is dan ook niet vreemd dat Hans in de gemeentepolitiek zijn leefomgeving eveneens vanuit het burgerperspectief benadert. Hans is in 1998 als burgerlid voor Gemeentebelangen Binnenmaas (GBBM) begonnen. Vanaf 2002 tot en met 2018 was hij raadslid, waaronder een aantal jaren als fractievoorzitter. Hans is nu weer als burgerlid bij BurgerBelangen aangesloten omdat deze partij als geen andere groepering de burger centraal stelt, de cirkel is dus rond. De hobby’s van Hans zijn wielrennen, hardlopen, lezen en vooral van het leven genieten.