BurgerBelangen Hoeksche Waard in de (sociale) media

Strijd van omwonenden verhardt na uitspraak over windmolens: ‘Meer klachten en schadeclaims’

De uitspraak van de Raad van State dat ook Nederland gebonden is aan een verplichte milieubeoordeling voor windturbinenormen volgens het Europees recht heeft lokale politici in de Rotterdamse regio in beweging gebracht.

De strijd concentreert zich op het nog te bouwen Windpark Oude Maas, bij Heinenoord in de Hoeksche Waard. Daar staan vijf molens gepland zo hoog als de Euromast.

Een verbond van politieke partijen en burgerbewegingen ziet nu kansen die tegen te houden. Het Hoeksche Waardse BurgerBelangen-gemeenteraadslid Mireille Louwerens krijgt hulp van Nico Broekema (voorzitter Democratisch Energie Initiatief), Kees Pieters (coördinator Nederwind) en Albert Koers (emeritus-hoogleraar internationaal recht). ,,Dit gaat klachten en schadeclaims regenen. Mensen willen erkenning voor het leed wat hen is aangedaan. De politiek is aan zet. Je kunt niet zeggen: ‘Je mag niet door rood rijden’. En vervolgens iedereen die door rood rijdt gewoon negeren.’’

Ook de maatschappelijke actiegroepen als Vrienden van Heinenoord en Hoeksche Waard Behoud en de politieke partij Echt voor Barendrecht willen dat de bouw van Windpark Oude Maas wordt afgeblazen. Barendrecht ligt vlakbij de windmolenlocatie.